Pierś po cygańsku

Pierś po cygańsku Telewizja Świnoujście
W dzisiejszym odcinku kulinarnym szef kuchni Hotelu Trzy Wyspy Krzysztof Wierzba, wraz z nowym asystentem kucharzem Bartoszem Pawłowskim, zapraszają na kolejne smaczne, szybkie w przygotowaniu i dostępne składniki wyśmienite danie.

Pierś po cygańsku przygotowuje się zaledwie przez kilkanaście minut. Szef kuchni Krzysztof Wierzba prosi by bardziej skupić się na przygotowaniu sosu cygańskiego, który możemy serwować do innych dań mięsnych. Życzymy udanych kulinarnych działań!

 

Leszek Wątkowski
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (6)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu www.tvswinoujscie.pl z siedzibą w Świnoujściu jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
Monika
Monika 20.02.2017, 19:05
Moim zdaniem szef hotelu Trzy Wyspy, mając takiego kucharza, powinien otworzyć restaurację dostępną dla wszystkich. Sukces murowany, Oglądałam wywiad z Panem Krzysztofem w którym opowiadał o zawodach w jakich bierze udział i o sukcesach swojego Team'u. Obserwując poczynania w kolejnych Waszych odcinkach widać, że Pan Krzysztof kocha to co robi i robi to wspaniale. To nie potrawy a dzieła sztuki, które powstają tylko na chwilę - a szkoda ;-)
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 20.02.2017, 21:13
Witam Pani Moniko!
Na wstępie małe sprostowanie - Narodowa Reprezentacja Kucharzy Polskich w daniach regionalnych, to nie mój team, lecz team Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Ja byłem tam jedynie małym trybikiem ;) Natomiast jeżeli chodzi o gotowanie i gastronomię - to prawda, to moja pasja! W założeniach programu było: Prosto, szybko i bez zbędnego ,,malowania talerzy" Wszystko ma wyglądać tak, żeby każdy z oglądających mógł to sam wykonać! To nie dzieła sztuki, to naprawdę zwykłe potrawy, które można wykonać samodzielnie w domowej kuchni! Proszę mi wierzyć że z tak podanymi daniami, nie wystartował bym nawet w konkursie szkół gastronomicznych ;) Ale wraz z TV Świnoujście uzgodniliśmy że ma być ,,domowo" ;) Serdecznie dziękuje za ciepłe słowa!
Max
Max 20.02.2017, 20:22
Pani Moniko, nic dodać i nic ująć, podpisuję się pod tym co pani napisała. Fakt, restauracja ogólnodostępna w Trzech Wyspach byłaby zapewne z prawdziwego zdarzenia restauracją a nie kolejną stołówką w mieście! Pozdrowienia dla p. Krzysztofa i dyrekcji HTW.
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 20.02.2017, 21:21
Witam Pana Maxa!
Niestety restauracja a"la carte - w obecnej chwili nie jest możliwa w naszym hotelu, lecz zapraszam wszystkich na piątkowe kolacje z cyklu ,,Kuchnie Świata w Hotelu Trzy Wyspy" W każdy piątek od godziny 19.00 do 23.00! Po wcześniejszej rezerwacji w recepcji hotelowej! Kolacja w formie bufetu - bez ograniczeń w promocyjnej cenie! Serdecznie zapraszam!
Bożena
Bożena 20.02.2017, 17:49
Kolejne pyszności:) Wystarczy popatrzeć i ślinka cieknie. Dzięki za sos cygański, widzę, że przygotowanie go to żadna filozofia, jutro go na pewno wykonam i zapewne będzie lepszy od tego w słoiku firmy Knorra, który był dziwny w smaku ( jak z domieszką lizolu) no i jeszcze te konserwanty.
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 20.02.2017, 21:15
Witam Pani Bożenko!
Jak trafnie Pani zauważyła, potrawa ta, to żadna filozofia - prosto, szybko i nie drogo - a potrawa naprawdę dobra! ;) Życzę udanych eksperymentów!

Pozostałe