Pulki ze śledziem

  • 27.02.2017, 14:21 (aktualizacja 27.02.2017 15:49)
Pulki ze śledziem Telewizja Świnoujście
Szef kuchni Hotelu Trzy Wyspy Krzysztof Wierzba, wraz z kucharzem asystującym Bartoszem Pawłowskim, przygotowali na dziś danie okazjonalne z okazji tradycyjnego śledzika.

Danie to wyśmienicie smakuje w każdy inny dzień a nawet doskonale sprawdzi się jako danie główne obiadu czy kolacji. Proszę zwrócić uwagę na użytego do tego dania gatunku śledzia. Życzymy smacznego!

 

 

Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (6)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu www.tvswinoujscie.pl z siedzibą w Świnoujściu jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
Gastropiciel
Gastropiciel 28.02.2017, 06:01
Najbardziej szlachetna potrawa o której można usłyszeć na Kaszubszczyźnie...
Śledz w pulkach,typowa potrawa podawana w każdy piątek w Kaszubskich domach...i to co mówi nam Krzysztof Wierzba Chef Kuchni wybitnie prosto-smaczna...stąd i pewnie pomysł na przedstawienie tej propozycji przez niego ...Brawo
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 28.02.2017, 20:47
Gastropicielu! Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za tak miłe słowa! Jestem Gdańszczaninem z dziada i pradziada, co prawda nie rodowitym Kaszubą, ale miły memu sercu jest ten region! Tu się wychowałem i tu wracam po dwóch latach pracy w pięknym i miłym Świnoujściu!
Krystyna
Krystyna 27.02.2017, 17:52
Śledzia można przygotować na sto, albo i jeszcze więcej sposobów. Takiego śledzia MATIASA, bez "ale" i tak przyrządzonego mam możliwość obejrzeć pierwszy raz. Zapewne postaram się go przygotować zgodnie z sugestią.
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 27.02.2017, 20:13
Witam Pani Krysiu! A pewnie! Ma Pani rację, nawet na 1000 sposobów - a ten, prezentowany to jeden z wielu! ;) Ale bardzo się cieszę że jednak przydatny!
Henryk
Henryk 27.02.2017, 17:13
Super szefo wstrzelił się z tym śledzikiem:) Na początku myślałem, że będzie to jakiś wynalazek, bo te pulki, to bardziej pasowało mi na śliwki lub inne azjatyckie paskudztwo:) ale zostałem mile zaskoczony, że to tylko zwyczajny kartofel:) Obowiązkowo śledzik pojawi się jutro wieczorem na moim półmisku! Pozdrawiam i życzę dalszych smacznych pomysłów!
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 27.02.2017, 20:17
Witam Panie Heniu! Cieszę się że przepis się spodobał! Proszę wierzyć że wszystkie propozycje są do odtworzeniach w domowych warunkach. Fakt że jedne są bardziej ,,swojskie" a drugie bardziej egzotyczne..... Ake wszystkie są smaczne ;) Serdecznie pozdrawiam

Pozostałe