Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 29 marca 2024 03:21
Reklama
Reklama

Dwa dni na wyspach pachniało kuchniami świata

Zapewne o sukcesie mogą mówić organizatorzy dwudniowego, pierwszego na wyspach Festiwalu Smaków Food Trucków, który odbył się w nadmorskim grodzie w minioną sobotę i niedzielę (21-22 kwietnia br.) na terenie Portu Jachtowego w Basenie Północnym.
Dwa dni na wyspach pachniało kuchniami świata

Autor: Telewizja Świnoujście

W specjalnie przystosowanych i wyposażonych w niezbędny sprzęt gastronomiczny kuchniach na kółkach, ostatnio robiących kolosalną karierę w kraju nad Wisłą - Food Truckach, produkowane były przeróżne pachnące dalekim i bliskim wschodem oraz azjatyckimi klimatami gastronomicznymi gotowe dania gorące a także wymyślne desery. Jak podaje organizator, w przybliżeniu Festiwal Smaków odwiedziło ponad trzy tysiące mieszkańców i gości Świnoujścia. Największym powodzeniem cieszyły się m.in. serwowane pierożki dim sum, pizza z pieca opalanego drewnem, burgery i chińskie dania z woka. Z deserów najwięcej zamawianych było lodów tajskich i owoców w prawdziwej czekoladzie. W dwudziestu przybyłych na imprezę Food Truckach ich obsługi nie narzekały na nudę i monotonię w przygotowaniu i serwowaniu dań, bo zamawiający przy okazji mięli wiele pytań z zakresu składników i sposobu wykonania zamawianych potraw i dań. Dla niektórych załóg, handel zakończył się już w niedzielne wczesne popołudnie, gdyż nie wierząc w sukces pierwszej imprezy i możliwości wygłodniałych wyspiarzy, zabrali ze sobą za mało produktów do przygotowania oferowanych dań. Obiecują, że poprawią się na kolejną wizytę w Świnoujściu, która ma być zorganizowana jeszcze w tym roku.

Kliknij aby odtworzyć


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Mirek 23.04.2018 21:21
owoce w czekoladzie i lody tajskie to było TO :) Czekam tylko na desery!:)

Eva 23.04.2018 19:50
To kiedy powtórka z tej smacznej imprezki? Kuchnia azjatycka była najsmaczniejsza.

Dominik 23.04.2018 19:28
Fakt było smacznie i zgodnie z zapowiedziami. Mam tylko uwagi co do lokalizacji i postoju food trucków w tym miejscu na marinie. Tumany kurzu, piach pod nogami przy samochodach i niewystarczajaca ilość miejsc do konsumpcji to uwagi zapewne do właściciela terenu czyli Osiru! Można było postarać się lepiej p. dyrektor tym bardziej, że teren mariny jest rozległy!

zachmurzenie małe

Temperatura: 5°CMiasto: Szczecin

Ciśnienie: 996 hPa
Wiatr: 2 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama