Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 19 marca 2024 05:04
Reklama

Rybny rodzinny biznes z certyfikatem w tle…

Na terenie bazy rybackiej w Kamieniu Pomorskim z powodzeniem od wielu lat działa rodzinna firma. Firma która oparła swój gastronomiczny biznes na świeżej rybie, która poławiana jest każdego dnia w Zalewie Kamieńskim.
Rybny rodzinny biznes z certyfikatem w tle…

Autor: Telewizja Świnoujście

Po rozładunku łodzi rybackiej, ryby z połowu trafiają do dalszej obróbki w kuchni i do własnej wędzarni. Rodzinnej firmie szefuje Natalia Zubowicz wraz ze współwłaścicielką Małgorzatą Mazur. Każdego dnia z restauracji korzysta wielu turystów i mieszkańcy Kamienia Pomorskiego. Oferowane dania z ryb są pyszne i pachnące świeżością.  Za dotychczasowe działania i popularyzację rybnych potraw, szczególnie przepysznego łososia kiszonego, restauracja rybna wyróżniona została Certyfikatem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. To zobowiązuje do podnoszenia jakości oferowanych potraw z ryb o czym doskonale wiedzą dwie sympatyczne panie Natalia i Małgorzata.

Kliknij aby odtworzyć

 

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Irena 19.07.2018 18:01
Wierze,ze wspaniale przysmaki....panie z pasja ....az przyjemnie posluchac.Jaka szkoda,ze w Swinoujsciu nie ma takiej restauracji....co tam restauracji nawet sklepu rybnego ...bo trudno nazwac ten kantor 2 na 2 metry sklepem....niepojete aby nie bylo sklepu rybnego z prawdziwego zdarzenia calorocznego....w takim miescie jak Swinoujscie.

Ryszard 19.07.2018 19:09
Pani Ireno, ma pani 100% rację, ale cóż, skoro żaden z miejscowych przedsiębiorców nie kwapi się by otworzyć sklep rybny z prawdziwego zdarzenia lub restaurację rybną w której serwuje się ryby nie utytłane mączną mazią, to długo jeszcze prawdziwy smakosz ze Świnoujścia będzie zmuszony poszukiwać dobrego rybnego dania i świeżej ryby poza miastem!

Marcel 18.07.2018 20:59
Wywiad pachnie tym co uwielbiam, morzem i rybą. Powodzenia w działaniach sympatycznym biznes women życzę

f.f. 18.07.2018 20:15
smaczny wywiad, te dwie fląderki też niczego sobie. sukcesów i wielu zadowolonych konsumentów życzę

Marek 18.07.2018 20:13
Skoro coś wygląda pysznie, to nie może inaczej smakować. Niebawem panie odwiedzę i osobiście się przekonam o rybnych pysznościach, bo ryby uwielbiam, teraz życzę powodzenia w biznesie!

Helena 18.07.2018 19:16
Wszystko OK, ale gdzie przepis na kiszonego łososia? -:( No nic, pozostaje mi odwiedzić Kamień Pom. i wspomnianą restaurację rybną. Ciekawie wygląda rybny półmisek.

autor 19.07.2018 18:53
Niestety poza nagraniem programu żadna z pań prowadzących rybny biznes nie zdradziła mi receptury, która jest tajemnicą firmy. Ale nabyłem drogą kupną porcję tego rarytasu (kiszonego łososia) i stwierdzam, że jest to "niebo w gębie" i tylko palce lizać!

pochmurnie

Temperatura: -1°CMiasto: Szczecin

Ciśnienie: 1022 hPa
Wiatr: 6 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama