Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 28 marca 2024 13:27
Reklama

Mule w kremie jarzynowym

Dziś kolejna smaczna propozycja dania które przygotować możemy samodzielnie w domu.
Mule w kremie jarzynowym

Autor: Telewizja Świnoujście Tomasz Sawicki

Mule w kremie jarzynowym przygotowuje dla naszych widzów szef kuchni Hotelu Trzy Wyspy Krzysztof Wierzba, któremu asystuje kucharz Adam Obiedziński. Danie smaczne, szybki i naprawdę proste w przygotowaniu a do zakupu produktów, nie wydamy fortuny. Proponowane danie zapewne będzie kulinarnym popisem gospodyni domu i zachwyci najwybredniejszych gości.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Ryszard 09.01.2017 18:17
Hmmmm, owoce morza zapijane szampanem niech wcinają jaśnie państwo! Delektuję się właśnie na kolację fasolką po bretońsku firmy Pudliszki. Może nie jest to wyszukane danie, ale pożywne i syte! Jutro wciągnę bigos domowy, również ze słoika. Bez obrazy, na te filmiki i prace pana szefa miło popatrzeć, ale ja od studiów, kulinarnie wychowany jestem na studenckich stołówkach i daniach wytworzonych przez przemysł spożywczy.

Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 09.01.2017 19:15
Witam! To że owoce morza - przeznaczone są ,,dla jaśnie państwa" - to wina restauratorów. Za 5 krewetek na talerzu każą sobie płacić tyle co sami płacą za kilogram!!! A kilograma mają ok. 10 porcji! Tak na prawdę nie jest to produkt luksusowy, jest ogólnie dostępny i niezbyt drogi - jeżeli przygotujemy go sami! Rozumiem niechęć do tego surowca, ponieważ nie występuje on naturalnie w naszym kraju i jest ,,obcy" większości polskich podniebień ;) Ale proszę mi uwierzyć że najzdrowsze jedzenie jest te które sami przygotujemy, ze znanych produktów i ze znanego źródła! Najgorsze co możemy jeść to produkty bardzo mocno przetworzone przemysłowo!!! Niestety Pańska fasolka ze słoika też zalicza się do takich produktów - zaś fasolka po bretońsku, przygotowana osobiście to naprawdę sycąca i zdrowa potrawa! Dlatego zachęcam gorąco do samodzielnego przygotowywania potraw czy mięs ,,na chlebek" Mogę zrozumieć że ktoś czegoś nie lubi, ale ,,słoikowego" czy przemysłowego jedzenia nie popieram! Im bardziej przetworzone - tym bardziej szkodliwe! Proszę popatrzeć na pokolenia naszych przodków! Ile lat żyli w zdrowiu, nie było tylu chorób czy nowotworów - jedli zdrowe nie przetworzone potrawy, które sami sporządzali! Oddychali świeżym powietrzem i nie połykali tylu lekarstw i suplementów co obecnie! Coś w tym musi być, prawda? Oczywiście program jest przeznaczony dla szerokiej rzeszy odbiorców i co jakiś czas, będziemy pokazywać potrawy z produktów.... no powiedzmy egzotycznych, lecz większość odcinków będzie poświęconych ,, normalnym" potrawom ;) Zachęcam jednak do przygotowywania sobie posiłków, a nie sięganie do ,,słoików" ;) Pozdrawiam serdecznie

Tamara 09.01.2017 21:36
Święta racja p. Krzysztofie. Powiem tak, staliśmy się bardzo wygodni i trochę zatraciliśmy instynkt poszukiwania, ulepszania i własnej inwencji. Dobrze, że są jeszcze wśród nas tacy, co nie lecą na łatwiznę i bylejakość.

Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 09.01.2017 22:51
Dziękuję za słowa poparcia! No cóż są osoby którym wystarcza ,,słoik", są tacy co nie gotują bo wolą iść do restauracji czy fast foodów - ale są i tacy, dla których przeznaczony jest ten cykl programów - pasjonatów domowego gotowania! Choć szanuje upodobania innych ludzi, lecz ich nie popieram! Nie ma to jak coś fajnego upichcić samemu w domowej kuchni! Gorąco pozdrawiam

Krzysztof Wierzba - manager gastronomii / szef kuchni w Hotel Trzy Wyspy ŚwinoujścieWitam 19.01.2017 22:58
Witam! Cieszę się że są ludzie, którzy postrzegają sporny temat i mają podobne zdanie! Pozdrawiam!

Gabriela Czyżewska-Wojnowska 09.01.2017 23:01
Mądrego aż miło posłuchać i oglądać. Wszystkiego dobrego życzę Panu w 2017 roku :-)

Krzysztof Wierzba - manager gastronomii / szef kuchni w Hotel Trzy Wyspy Świnoujście 19.01.2017 22:56
Dziękuję za miłe słowa!

K. 09.01.2017 16:38
O nie, nikt mnie za żadną kasę nie przekona bym musiała delektować się tymi mulami. Nie jadam też psininy, ślimaków, mięsa z wężów i koźliny, choćby miały smakować jak kurczaki:))

Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 09.01.2017 16:51
Witam! Owoce morza czy ślimaki to też produkt spożywczy, czyli przeznaczony do jedzenia ;). Produkty te są naprawdę bardzo zdrowe i smaczne ;) Proszę sobie wyobrazić w jakich warunkach i czym faszerowane są nasze ulubione zwierzątka - świnki, kurczaki czy krówki! A tu mamy coś z naturalnego chowu ;) Rozumiem niechęć i tradycyjne gusta smakowe, lecz program przeznaczony jest dla szerokiej grupy odbiorców i czasami będziemy prezentować, właśnie takie ,,dziwne" ;) potrawy. Ale tych bardziej ,,normalnych" ;) będzie znacznie więcej! Pozdrawiam serdecznie i jednak zachęcam do spróbowania owoców morza - są naprawdę bardzo zdrowe i smaczne ;)

zachmurzenie duże

Temperatura: 10°CMiasto: Szczecin

Ciśnienie: 984 hPa
Wiatr: 16 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama