Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 16 kwietnia 2024 10:17
Reklama

Wątróbka gęsia z wiśniami i szalotką na purre z patata

Pomysłowość szefa kuchni by dogodzić naszym podniebieniom nie osiągnęła jeszcze w prezentowanym daniu apogeum możliwości i pomysłów.
Wątróbka gęsia z wiśniami i szalotką na purre z patata

Szef kuchni Hotelu Trzy Wyspy Krzysztof Wierzba w propozycjach kulinarnych nie powiedział jeszcze ostatniego zdania, choć niektórych smakoszy dzisiejsza propozycja może nieco zaskakiwać, niemniej jednak danie to nie jest daniem eksperymentalnym i wszystkim którzy mięli okazję je skosztować przypadło do gustu! Dziś szef kuchni poleca Gęsią wątróbkę z wiśniami i szalotką na purre z batata, czyli będzie na słodko, choć nie do końca. Polecamy!

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Krzysztof Wierzba szef kuchni Hotel Trzy Wyspy 30.01.2017 13:59
Drodzy widzowie TV ŚWINOUJŚCIE! Fakt, czasami przedstawię Wam jakiś pomysł (lecz sprawdzony i przetestowany!) może nie do końca zgadzający się z Waszymi smakami! W każdym z odcinków będę się starał przedstawić wam coś ciekawego, nie tuzinkowego, ale smacznego! Rozumiem że nie każdemu, każdy odcinek będzie się podobał - no cóż, takie są realia i taka jest gastronomia! Choć unikam profesjonalnych aranżacji talerza, czy wyszukanych połączeń, pragnę tylko przedstawić Państwu kilka pomysłów, na to co każdy z Was może zrobić w domu! Chętnie również odpowiem na Wasze pytania i postaram się rozwiać Wasze wątpliwości! Jestem tu dla WAS, a więc śmiało! Czekam! ;) Pozdrawiam Wszystkich - a do Pana Bacy - wątróbka jak i inne podroby towarzyszą nam od setek lat, i jak myśli pan że Fast Food-y są zdrowsze i jest to kwintesencja zdrowego żywienia - myli się Pan strasznie! W następnych odcinkach będzie kawał ,,mięcha" ;) A czy zadowoli to Was? Nie mam pojęcia! Do puki sami nie napiszecie co byście chcieli zobaczyć - prezentujemy pewne propozycje. Ale bardzo chętnie ,,podniosę rękawicę" i przygotuję potrawę czy potrawy na Wasze życzenie! Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na nowy odcinek! ;)

Celina 23.01.2017 22:06
Tak bywa, że jeden uwielbia wątróbkę a inny córkę sołtysa! Chyba dobrze, że nie jesteśmy jednakowi, nawet jako konsumenci? Mam nadzieję, że jeszcze nie jedno szef przed nami odkryje i udowodni, że wszystko nadaje sie do konsumpcji, no prawie wszystko:)

Krzysztof Wierzba szef kuchni Hotel Trzy Wyspy 30.01.2017 14:47
Witam Pani Celinko! No cóż, jestem w tym wieku, co już nie wypada skłaniać się ku córkom...... (ale popatrzeć można) ;) Raczej wolę ,,sprawdzone i doświadczone" tematy, dla tego przedstawiam Wam tylko te sprawdzone i pewne pomysły! ;)

Aga 23.01.2017 21:30
Jeść albo nie jeść oto dylemat w sprawie wątróbki. Ale popatrzeć można. No, przy tym daniu szef pozwolił sobie by puścić wodzę kulinarnej fantazji :-)

Krzysztof Wierzba szef kuchni Hotel Trzy Wyspy 30.01.2017 14:50
Witam Pani Ago! Oczywiście - jeść, przyrządzać i odkrywać nowe doznania smakowe! ;) Ta propozycja jest naprawdę żadnym zaskoczeniem! Nie jest słodka, a bardziej wytrawna jak jabłko z cebulką ;) Pozdrawiam!

baca 23.01.2017 20:42
wygląda toto jak g. :) nie lubię wątróbki i innych podrobów, przecież z tego produkują wyłącznie żarcie dla psów!

max 24.01.2017 04:05
Baca jak to baca, nie jest otwarty na nowe wyszukane smaki - tylko oscypek i do przodu....

Krzysztof Wierzba szef kuchni Hotel Trzy Wyspy 30.01.2017 14:58
Witam Maxa! No cóż........ Odpowiedziałeś sam, na Swoje pytanie ;)

Krzysztof Wierzba szef kuchni Hotel Trzy Wyspy 30.01.2017 14:57
Szanowny Baco! Nie mam pojęcia co jesz na co dzień i jak wyglądają produkty z których przyrządzasz swoje posiłki! Ale jak piszesz ..toto" - nasuwa mi się myśl że bardzo ubogie jest Twoje menu...... I że każda Twoja potrawa wygląda jak ....... Oczywiście można nie zaakceptować pomysłów innych - to zrozumiałe, lecz nazywać posiłek g....em? Przepraszam, ale to nazbyt niekulturalne i prostackie, abym się rozpisywał e tym temacie! Nie jadł Pan nigdy pasztetowej czy pasztetu? Tam jednym z głównych składników jest właśnie wątróbka!

Helena 23.01.2017 20:33
Jestem tradycjonalistką i wątróbkę wolę przyrządzać i zjadać z cebulką i ewentualnie kwaskowatym jabłkiem (cebulę i jabłko na niewielkiej ilości masła duszę, dodaję szczyptę pieprzu i za pomocą blendera razem miksuję) podaję do usmażonej wątroby jako ciepły sos. Panie Krzysztofie, pańska propozycja nakierowana jest dla poszukujących i odważnych nowych doznań. Pozdrawiam serdecznie!

Krzysztof Wierzba szef kuchni Hotel Trzy Wyspy 30.01.2017 15:00
Witam Pani Helenko! Tradycja, tradycjami, ale czasami warto spróbować czegoś innego! Choć by po to, aby wiedzieć że to akurat nam nie smakuje...... ;)

Małgosia 23.01.2017 19:06
Wspaniały przepis, z uwagą oglądam każdy odcinek i miło mnie zaskakujące. Gratuluję pomysłu...

Krzysztof Wierzba szef kuchni Hotel Trzy Wyspy 30.01.2017 15:01
Serdecznie dziękuję - podnosi mnie Pani na duchu ;) I daje zastrzyk pozytywnej energii ;)

zachmurzenie duże

Temperatura: 6°CMiasto: Szczecin

Ciśnienie: 996 hPa
Wiatr: 23 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama