Szef kuchni poleca… polędwica ala Welliington

  • 6.02.2017, 13:51 (aktualizacja 06.02.2017 17:05)
Szef kuchni poleca… polędwica ala Welliington Telewizja Świnoujście
W smacznym programie kulinarnym w roli głównej wystąpi dzisiaj polędwica a'la Wellington z długo dojrzewającej wołowiny w cieście francuskim.

Ten smaczny kąsek na każdą okazję przygotował dla naszych widzów szef kuchni Hotelu Trzy Wyspy Krzysztof Wierzba, w przygotowaniu dania towarzyszył producent i znawca wołowych kąsków Zbigniew Stempień z miejscowości Poddębice k/Łodzi. Zachęcamy naszych widzów nie tylko do obejrzenia, ale także do przygotowania proponowanych pyszności w domowej kuchni.

 

Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (6)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu www.tvswinoujscie.pl z siedzibą w Świnoujściu jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
Radek
Radek 7.02.2017, 22:52
Panie Krzysztofie, tymi kulinarnymi propozycjami przyczynia się pan do otyłości w narodzie :) bo gdy człowiek, gdy tak sobie to wszystko poogląda, posłucha, to choćby nie wiadomo jak najedzony, po pewnym czasie pędzi do lodówki by znaleźć coś na ząb:)
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 13.02.2017, 21:17
Witam Panie Radku!
Myślę sobie, że jak zastosujemy kilka zasad, to proponowane w tym programie dania - okażą się dietetyczne! ;) A tak na serio - otyłość to bardzo duży problem, dotyka większości z nas ( ja również padłem ofiarą tej przypadłości) Niestety, w czasie pogoni za pracą czy karierą, zapominamy o prawidłowym odżywianiu się! W moim przypadku (jako szefa kuchni) to nie ,,choroba zawodowa" bo cały czas przy jedzeniu! Każdy kucharz powie to samo - całymi dniami smakujemy, pracujemy w śród aromatów - a jemy posiłek (najczęściej jeden) dopiero po przyjściu do domu - między 23.00 a 2,00 - i to nas gubi najbardziej! Właśnie nie regularne posiłki - to powód nr, 1 - otyłości! I zbyt późne posiłki!
Pozdrawiam
Edytta
Edytta 6.02.2017, 21:10
Pozdrawiam smacznego szefa kuchni i jego pomagiera :-) Może nie do końca na temat dzisiejszej kulinarnej propozycji. Mam ogromna prośbę, zapewne do niej przyłączą się i inne panie, które próbują swoich umiejętności przy rondlach, mianowicie czy któryś z najbliższych odcinków mógłby Pan poświęcić np. wykonaniu najbardziej popularnych sosów (co prawda są gotowe do kupienia z całą tablicą Mendelejewa i do tego konserwowane glutaminianem sodu) Mam tu na myśli sosy na ciepło i zimno np. chrzanowy, musztardowy, pieczeniowy, beszamelowy, winegret i inne. Z propozycją do jakich dań można je zastosować? Zawsze będzie można wrócić na stronę i podpatrzeć co i jak. Serdecznie Pana pozdrawiam i mam nadzieję, że rozważy Pan moją kulinarną prośbę. :-)
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 13.02.2017, 21:49
Również pozdrawiam i dziękuję za słowa uznania!
Pani Edyto! W każdym odcinku, staram się pokazać jakiś sos, dodatek czy nie tuzinkowy sposób przygotowania potrawy! A le jak najbardziej, wezmę sobie do serca, Pani sugestię i postaram się bardziej wyeksponować właśnie sosy!
Dziękuję bardzo za sugestię i serdecznie pozdrawiam!
smakosz
smakosz 6.02.2017, 20:35
jak zwykle szefo Krzysztof pokazuje jak wykonać pyszności. Po obejrzeniu już jestem głodny!
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 13.02.2017, 21:18
Witam!
Dzięki za miłe słowa ;) Może czas na samodzielne wykonanie potrawy? ;)

Pozostałe