Rumsztyk wołowy z długo dojrzewającej wołowiny w cieście z duszonymi grzybami leśnymi

Rumsztyk wołowy z długo dojrzewającej wołowiny w cieście z duszonymi grzybami leśnymi fot. Telewizja Świnoujście
Dzisiejszy smaczny odcinek kulinarny, jest już ostatnim w którym szef kuchni hotelu Trzy Wyspy wraz z producentem, pokazują jak przygotować smaczne danie z dojrzewającej polskiej wołowiny.

Rumsztyk wołowy z długo dojrzewającej wołowiny w cieście z duszonymi grzybami leśnymi, przygotowuje szef kuchni Krzysztof Wierzba któremu asystuje Zbigniew Stempień. W programie omawiamy i pokazujemy jak przygotować wykwintne danie, które każdy z naszych widzów bez problemu przygotuje dla domowników, czy gości na specjalną okazję.

 

Tomasz Sawicki
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

 

Komentarze (6)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

smakosz
smakosz 13.02.2017, 21:00
Szanowny Szefie, czy do ostatnio przygotowywanych dań, z długo dojrzewającą wołowiną w roli głównej, z powodu jej braku, możemy zrobić małą podmiankę i użyć wołowiny którą kupimy w sklepie ?(antrykot lub wołowinę tzw. zrazową)
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 13.02.2017, 21:35
Witam
Dojrzewająca wołowina - jest naprawdę łatwo dostępna! Można ją kupić w każdym markecie, lub ewentualnie zamówić przez internet! Tak naprawdę to najbardziej naturalny i bardzo pozytywny proces (dojrzewanie) - W dawnych czasach, traktowano tak każde mięsiwo - a w obecnych..... w związku na pogoń za kasą, producenci wolą pchać na rynek ,,świeże" mięso niż odpowiednio przygotowane! Chodzi również o redukcję kosztów! Przecież trzymanie mięsa w chłodni, w odpowiedniej temperaturze przez kilkanaście dni - to dla nich duży koszt, dlatego zaraz po uboju i podzieleniu na elementy - pchają towar na rynek! Cena i tak wysoka, ale zarabiają więcej niż by mieli to sezonować!
Tą samą sztukę mięsa, jaką kupimy w sklepie - jak odłożymy na kilka dni, nawet w domowej lodówce - będzie dużo lepsza po kilku dniach, niż ta ,,świeża, prosto od chłopa"!
Pozdrawiam serdecznie!
Dariusz Jaworski
Dariusz Jaworski 13.02.2017, 20:11
Podziwiam i żałuję, że nie mogłem spróbować tego dania.
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 13.02.2017, 21:03
Witam!
Naprawdę, proste i szybkie danie! Nie ma co żałować - tylko przygotować je własnoręcznie! ;) Pozdrawiam!
Wanda
Wanda 13.02.2017, 16:38
Tuznowu prezentujecie kosmiczne pyszności a ja na zupce chińskiej do 18 w pracy! Nie ma sprawiedliwości na tym świecie:)
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy
Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 13.02.2017, 21:06
Witam Pani Wando!
Naprawdę nie polecam - tych zupek!!! Dużo lepiej zrobić coś samemu i zapakować do podgrzania w pracy, niż pakować w siebie ,,tablicę Mendelejewa"! Proszę pamiętać że to zrobione własnoręcznie - 100000000000 X zdrowsze!
Pozdrawiam serdecznie

Pozostałe