Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 16 kwietnia 2024 19:48
Reklama

Pulki ze śledziem

Szef kuchni Hotelu Trzy Wyspy Krzysztof Wierzba, wraz z kucharzem asystującym Bartoszem Pawłowskim, przygotowali na dziś danie okazjonalne z okazji tradycyjnego śledzika.
Pulki ze śledziem

Autor: Telewizja Świnoujście

Danie to wyśmienicie smakuje w każdy inny dzień a nawet doskonale sprawdzi się jako danie główne obiadu czy kolacji. Proszę zwrócić uwagę na użytego do tego dania gatunku śledzia. Życzymy smacznego!

 

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Gastropiciel 28.02.2017 06:01
Najbardziej szlachetna potrawa o której można usłyszeć na Kaszubszczyźnie... Śledz w pulkach,typowa potrawa podawana w każdy piątek w Kaszubskich domach...i to co mówi nam Krzysztof Wierzba Chef Kuchni wybitnie prosto-smaczna...stąd i pewnie pomysł na przedstawienie tej propozycji przez niego ...Brawo

Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 28.02.2017 20:47
Gastropicielu! Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za tak miłe słowa! Jestem Gdańszczaninem z dziada i pradziada, co prawda nie rodowitym Kaszubą, ale miły memu sercu jest ten region! Tu się wychowałem i tu wracam po dwóch latach pracy w pięknym i miłym Świnoujściu!

Krystyna 27.02.2017 17:52
Śledzia można przygotować na sto, albo i jeszcze więcej sposobów. Takiego śledzia MATIASA, bez "ale" i tak przyrządzonego mam możliwość obejrzeć pierwszy raz. Zapewne postaram się go przygotować zgodnie z sugestią.

Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 27.02.2017 20:13
Witam Pani Krysiu! A pewnie! Ma Pani rację, nawet na 1000 sposobów - a ten, prezentowany to jeden z wielu! ;) Ale bardzo się cieszę że jednak przydatny!

Henryk 27.02.2017 17:13
Super szefo wstrzelił się z tym śledzikiem:) Na początku myślałem, że będzie to jakiś wynalazek, bo te pulki, to bardziej pasowało mi na śliwki lub inne azjatyckie paskudztwo:) ale zostałem mile zaskoczony, że to tylko zwyczajny kartofel:) Obowiązkowo śledzik pojawi się jutro wieczorem na moim półmisku! Pozdrawiam i życzę dalszych smacznych pomysłów!

Krzysztof Wierzba Hotel Trzy Wyspy 27.02.2017 20:17
Witam Panie Heniu! Cieszę się że przepis się spodobał! Proszę wierzyć że wszystkie propozycje są do odtworzeniach w domowych warunkach. Fakt że jedne są bardziej ,,swojskie" a drugie bardziej egzotyczne..... Ake wszystkie są smaczne ;) Serdecznie pozdrawiam

zachmurzenie duże

Temperatura: 4°CMiasto: Szczecin

Ciśnienie: 1000 hPa
Wiatr: 24 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama